Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekiplerimiz Zehir Tacirlerine Geçit Vermedi.

27 Nisan 2022

Bağlantı İdaremiz Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele amacıyla yürütülen risk analizi çalışmaları sonucunda, Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerimiz Cilvegözü Gümrük Sahasında 2 milyon 422 bin 110 adet captagon yakaladı.
 
Cilvegözü Gümrük Sahasında Suriyeden Ortadoğu ülkelerine transit olarak gidecek, kornişon turşu olarak beyan edilen yükü getiren 2 adet TIR, ekiplerce riskli olarak değerlendirildi ve X-Ray taramasına sevk edildi.Yapılan X-Ray taramasında şüpheli yoğunluk noktaları tespit edildi.Bunun üzerine 2 adet tır detaylı arama için arama hangarına sevk edildi. Narkotik dedektör köpeklerininde dahil olduğu aramada tırlar ve turşu olarak beyan edilen yük eşya didik didik arandı.
 
Köpeklerin içinde turşu olduğu belirtilen kovalara aşırı tepki vermesi üzerine ekiplerce tek tek açılan turşu bidonlarının taban kısımlarında şeffaf poşetler içerisinde haplar olduğu görüldü. Haplardan alınan numuneden, uyuşturucu test kiti aracılığıyla yapılan ön analizde uyuşturucu olduğunun tespit edilmesi üzerine Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı derhal olay hakkında bilgilendirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerimizin şüphelerini haklı çıkaran aramalarda 2 tırda toplam ağırlığı 403 kg olan 2 milyon 422 bin 110 adet captagon ele geçirildi. 
 
Konuyla ilgili olarak Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce tırın sürücüleri dahil toplamda 8 kişi gözaltına alınmış olup; olayla ilgili Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.




Haberin detayları için tıklayınız.